Wij willen je inspireren en motiveren actie te nemen en iets aan je situatie te veranderen
en liever nog: te verbeteren!

Drie richtingen om je te blijven ontwikkelen op je werk. Voor werknemers die al jaren bij dezelfde werkgever werken en op een eindfunctie terecht zijn gekomen. Hoe blijf je gemotiveerd als promotie er niet meer in zit? Denk aan specialisatie, projecten en/of bijzondere rollen.

Meer dan 25 jaar in dienst: hoe blijf je gemotiveerd?

Feedback komt vaak over als kritiek. Niet als je het goed doet. In deze blog 12 praktische tips voor het geven van feedback.

Feedback geven: 12 praktische tips

Bij loopbaanpaden denk je gauw aan ladders of trappen, steeds hogerop, promotie. Het kan ook anders: kronkelend, meanderend. Omarm het!

Meanderende loopbaanpaden

Solliciteren vanuit kracht. Je krijgt een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Maar je hebt ook een ziekte, aandoening, beperking, psychische kwetsbaarheid of eigenaardigheid. Vertel je iets daarover tijdens je sollicitatie? Vijf handvatten waarmee je goed uit de voeten kunt.

Solliciteren vanuit kracht

Goed nieuws: steeds meer werkgevers pakken hun werving echt vernieuwend aan. Ze zien potentiële kandidaten als gelijkwaardige partij. Ze maken ruimte voor een informele kennismaking. Hoe ziet vernieuwend werven er uit en wat betekent dat voor jou als sollicitant?

Vernieuwend: collega’s werven, het kán anders!

Voor het herstel van een burn-out staat al gauw een jaar. Je kunt er sterker uitkomen als je de tijd en rust vindt om te ontdekken welke keuzes bij jou passen. Over de ontdekkingstocht naar innerlijke rust.

Je hebt altijd een keuze

Ben je toe aan échte verandering?

Daar is inspiratie en lef voor nodig! En juist daarom heb ik het e-boek Carrièreswitchers geschreven. 

Zeven carrièreswitchers aan het woord. Authentieke verhalen met veel stof tot nadenken. Lees alle details en download 'm.