Paula Kager: loopbaancoach midden Nederland

Voordat je aan een loopbaantraject bij mij begint, wil je vast weten met wie je in zee gaat.
Logisch, want zo kun jij inschatten of we een goede match zijn. Ik stel me dan ook graag aan je voor.

Ik ben Paula Kager, een loopbaancoach met een eigen praktijk in de omgeving van Utrecht. Hiernaast ben ik ook sparringpartner voor werkgevers op het gebied van strategische personeelsvraagstukken. Dat doe ik vanuit mijn bedrijf Kager-159 Works.

Ik heb een grote passie voor leren, ontwikkelen, presteren en het ontdekken van nieuwe wegen. Vandaar de stap om loopbaancoach te worden. Leren kun je tenslotte je hele leven lang. En dat is dan ook wat ik tot nu toe gedaan heb.


Ervaren carrièreswitcher

Ik noem mezelf altijd een ervaren carrièreswitcher als mensen naar mijn achtergrond vragen. In de afgelopen 40 jaar ben ik van fysiotherapeut achtereenvolgens overgestapt op belastingadviseur, heb me ontwikkeld tot beloningsadviseur en ben vanaf 2017 zelfstandig adviseur. Ik had geen andere weg af willen leggen dan deze, want van elke stap in mijn loopbaan heb ik ontzettend veel geleerd.

Als fysiotherapeut leerde ik om een holistische kijk op mensen en hun problemen te hebben. En niet onbelangrijk: om werken met hoofd, hart en handen te combineren.

Belastingadviseur was weer een heel andere tak van sport. In die positie leerde ik adviseren, coördineren en jongere collega’s opleiden en begeleiden. En dat in grote internationale organisaties. Als zelfstandig ondernemer maakte ik kennis met zaken als netwerken, samenwerken, de markt veroveren en je diensten promoten.

Als voorzitter en lid van raden van toezicht in de zorg bleek mijn kracht te liggen in het verbinden, luisteren, doorvragen, vertrouwen winnen en snel tot de kern doordringen. Al deze stappen in mijn loopbaan hebben ervoor gezorgd dat ik mezelf op allerlei vlakken kon ontdekken en ontwikkelen. En dat is wat ik jou als loopbaancoach ook gun.


Nooit te oud om iets nieuws te leren!

Tot mijn 45e kon ik nog geen (muziek) noot lezen. Ik werd gegrepen door een schitterend vioolconcert en wist dat ik dat ook wilde. Je hoort altijd dat je op je vierde moet beginnen om de top te bereiken. Ik ben op mijn 45e begonnen met viool en speel nu in een orkest, in een strijkkwartet en in kleine ensembles. Daar ben ik heel trots op. Je bent nooit te oud om een nieuwe weg in te slaan. Of het nu om werk of privé gaat. Verder misschien leuk om te weten dat ik een echte hardloper ben. Zeven marathons en vele halve marathons. Nog steeds loop ik elke week mijn 10-km-rondje, minder fanatiek dan vroeger – dat wel.


Loopbaancoaching Utrecht en omgeving

Na het afronden van de hbo-opleiding Loopbaancoaching heb ik nu mijn eigen praktijk die ik run vanuit Nieuwegein, vlakbij Utrecht. Daar vinden ook de live sessies plaats. Als loopbaancoach help ik graag mensen die de (gouden) ketenen van zich af durven gooien. Die bij zichzelf te rade gaan wat ze nu écht willen met hun leven en werk. Mijn focus ligt op loopbaancoaching aan ervaren professionals, maar ook als dertiger kun je bij mij terecht. Ik sta voor lef, ontdekking en groei. Met een empathische houding en een knipoog voor wat luchtigheid help ik jou om die keuzes te maken die jou gelukkig maken.

Denk je dat we een goede match kunnen vormen?